img (1)
img

O le a le otaota o le umukuka i le aafiaga o le siosiomaga

O vaega e lafoa'i ai otaota o umukuka e fa'atuputeleina ai le uta o le kaponi fa'aola e o'o atu i le fale e fa'amama vai, lea e fa'ateleina ai le taumafaina o le okesene.Na fuaina e Metcalf ma Eddy lenei aafiaga o le 0.04 pauna (18 g) o le okesene biochemical moomia mo le tagata i le aso e faaaoga ai mea e lafoai. O le fa'a'ofu'ofu i totonu o le vai na fa'atino lelei e tusa ai ma suiga o le tau, fa'asa'o, ma le fa'aogaina o le malosi, na saofagā i le fa'afu ma le o'ona.

talafou-3-1

Ole mea lea e ono maualuga ai tau mo le malosi e mana'omia e tu'uina atu ai le okesene ile gaioiga lona lua.Ae peita'i, afai e lelei le fa'atonutonuina o le vai otaota, e mafai ona fesoasoani le kaponi fa'ala'au o lo'o i totonu o mea'ai e fa'atumauina ai le pala o siama, ona e ono le lava le kaponi i lea faiga.O lenei kaponi fa'atuputeleina o lo'o avea ma punaga taugofie ma fa'aauau pea o le kaponi e mana'omia mo le aveesea o mea'ai fa'aola.

talafou-3-2

O le tasi i'uga o le tele o le toega malo mai le fa'agasologa o le fa'aogaina o le suavai leaga.E tusa ai ma se su'esu'ega a le East Bay Municipal Utility District o lo'o fa'atupeina e le EPA o lo'o fa'atupeina e le EPA, o otaota o mea'ai e fa'atolu ona maua mai le biogas pe a fa'atusatusa i otaota otaota a le taulaga.O le tau o le kasa e maua mai i le fa'amagoina o otaota o mea'ai e foliga mai e sili atu nai lo le tau o le fa'agaioiina o otaota o mea'ai ma le lafoaia o meaola fa'aola (fa'avae i luga o le LAX Malae Va'alele fuafuaga e fa'afefe 8,000 tone/tausaga o otaota o mea'ai tele).

I se suʻesuʻega i le Hyperion sege treatment plant i Los Angeles, o le faʻaaogaina o le lafoaia na faʻaalia ai le laʻititi pe leai se aʻafiaga i le aofaʻi o biosolids e maua mai otaota otaota ma faʻapea foʻi le laʻititi o aʻafiaga i le faʻaogaina o faiga e pei o le maualuga o le faʻaleagaina o meaʻai (VSD) mai otaota meaʻai e maua mai ai se laʻititi. aofa'i o malo o totoe.

talafou-3-3

O le fa'aogaina o le malosi e masani lava 500–1,500 W, fa'atusa i se uamea eletise, ae mo na'o sina taimi pu'upu'u lava, e tusa ma le 3-4 kWh le eletise i le aiga i le tausaga.] E fesuisuia'i le fa'aogaina o le vai i aso uma, ae e masani lava 1 US kalone (3.8). L) ole vai ile tagata ile aso, fa'atusa ile fa'amulumulu ile faleuila.O se tasi o su'esu'ega o nei fale gaosi mea'ai na maua ai se si'itia la'ititi o le fa'aaogaina o vai i totonu o aiga.

talafou-3-4


Taimi meli: Feb-07-2023